Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:23

Συνάντηση Επιταφίων στον Ταύρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγαλειώδης ήταν και εφέτος η συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών του Ταύρου. Όλο το πλάτος της οδού Πειραιώς προ του κτηρίου του Κέντρου Εθνικής Διοικήσεως πλημμύρισε από πιστούς.

Έπειτα από Δέηση,που έγινε από την ειδική εξέδρα,που είχε τοποθετηθεί με την φροντίδα του Δήμου,ο Σεβασμιώτατος Μητρπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων απηύθυνε το κατωτέρω μήνυμα προς τα πλήθη των πιστών :

Καθώς λιτανεύουμε τον Επιτάφιο νοιώθουμε μια μυστική θλίψη. Αυτήν που έννοιωσε και ο κύκλος των αγαπημένων του Χριστού ανθρώπων, όταν Τον είδαν στον Σταυρό και στον Τάφο και γέμισαν από απογοήτευση και θλίψη. Η πλάκα του Τάφου, ο ” λίθος ” για την ακρίβεια, πλάκωσε και την δική τους ψυχή.

Πόσες φορές κι εμείς νοιώθουμε θλιμμένοι και απογοητευμένοι ! Πνιγμένοι στα προβλήματα,τις αγωνίες,τις δυσκολίες και στα αδιέξοδα της ζωής ! Όμως ο λίθος μετακυλίσθηκε από την θύρα του μνημείου ! Το φως της Αναστάσεως του Χριστού έλαμψε γύρω ! ” Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός ” ! Οι θλιμμένες καρδιές γέμισαν με το φως της Αναστάσεως. Η απογοήτευση έδωσε την θέση της στην χαρά και στην ελπίδα.Στις Μυροφόρες, στους Μαθητές του Χριστού. Αυτή η χαρά μεταδόθηκε από καρδιά σε καρδιά,όπως μεταδίδεται η φλόγα της αναστάσιμης λαμπάδας.

Αυτό το φως λάμπει και για μας. Αρκεί να μένουμε κοντά στον Χριστό,όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά. ” Κοινωνησάτω η ψυχή σου τω Χριστώ,ως κοινωνεί νύμφη νυμφίω ” (Μακάριος ο Αιγύπτιος). Να είναι ο μόνιμος σύντροφος και συνοδοιπόρος της ζωής μας. Να μη Του κλείνουμε την πόρτα της καρδιάς μας και Τον αφήνουμε απ’έξω!

Τότε η Ανάσταση του Χριστού θα είναι και για μας η πηγή της αισιοδοξίας μας,η δύναμη στους αγώνες μας,το φως στα σκοτάδια μας,η διέξοδος στα αδιέξοδά μας.

Εκείνος νίκησε πριν απο μάς για μάς. Η νίκη είναι και δική μας. Μας την προσφέρει. Κανείς πια ας μη θρηνεί ! Ας προχωράμε ως άτομα,ως οικογένειες, ως Έθνος μαζί με τον Αναστημένο Χριστό και θα μένουμε πάντα όρθιοι, αγωνιστές και νικητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ