Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:10

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συν/κού Γραφείου Προσκ/κών Περιηγήσεων με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ Χρυσόστομο, Πρόεδρο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, αυτού, είχε δίωρη συνάντηση την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο στην έδρα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, εντός της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Κατά την μακρά συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας στα Γραφεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου κ. Ονουφρίου, αρχικά, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις αδελφικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του επέδωσε συμβολικό αναμνηστικό δώρο. Ενημέρωσε εκτενώς με αφορμή την για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου στην Διεθνή Έκθεση UΙΤΤ 2018 για τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιφώνησε τον Μητροπολίτη Δωδώνης και την συνοδεία του, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αγαστή συνεργασία των δύο Εκκλησιών και επαινώντας το σημαντικό και ιδιαίτερα αξιόλογο έργο του Συνοδικού Γραφείου. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τα Ι. Προσκυνήματα και τις Ι. Μονές στην επικράτεια της Ελλάδος και εξέφρασε και πάλι την επιθυμία της επισκέψεως του και της προσκυνήσεως του σε αυτές.

Κατά την διάρκεια παραθέσεως λιτού προγεύματος ακολούθησε συζήτηση, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα και οι τρόποι της περαιτέρω ανάπτυξης των Προσκυνηματικών επισκέψεων μεταξύ των πιστών, (Κληρικών και λαϊκών), των δύο Εκκλησιών διά των αρμοδίων Συνοδικών Γραφείων επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Μετά το πέρας της συναντήσεως, και κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ονουφρίου, ο Πρωθιερεύς π. Νικόλαος, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Εξωτερικών Σχέσεων της τοπικής Εκκλησίας ξενάγησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο προσκύνημα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου εκτίθενται προς προσκύνηση δεκάδες άφθαρτα λείψανα Αγίων μοναχών και ασκητών της περιοχής.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία μετέβη στην οικία του Έλληνα Πρέσβη κ. Γεωργίου Πουκαμισά στο Κίεβο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία τόσο με τις υπηρεσίες της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κίεβο όσο και με τους Έλληνες Ομογενείς.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ