Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:20

Συλλυπητήρια των Προκαθημένων των Εκκλησιών για την τραγωδία στην πόλη Κέμεροβο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή, στις 25 Μαρτίου 2018, στο εμπορικό κέντρο «Zimnyaya vishnya» της πόλεως Κέμεροβο ξέπασε πυρκαγιά με πολλά θύματα. Έχουν σκοτωθεί 64 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν παιδιά. Η 28 Μαρτίου κηρύχθηκε στη Ρωσία Ημέρα Παλλαϊκού Πένθους.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος έγινε αποδέκτης συλλυπητηρίων μηνυμάτων των Προκαθημένων των κατά τόπους Εκκλησιών, τα οποία εξακολουθούν να αποστέλλονται.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος:

Αγιώτατε,

Με μεγάλη θλίψη της καρδιάς δεχθείτε τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο εκ μέρους μας προσωπικώς, όσο και εκ του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας για την τραγωδία στην πόλη Κέμεροβο, όπου μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 64 άτομα, περισσότερα εκ των οποίων ήταν τα παιδιά.

Προσευχόμαστε μαζί με Σᾶς και με ολόκληρο το αδελφικό Ρωσικό λαό μας για την ανάρρωση όλων των τραυματισμένων, για την παρηγοριά σε όλους, όσοι έχασαν σε αυτή την φοβερή πυρκαγιά τους συγγενείς και τους οικείους τους καθώς και για την ανάπαυση των ψυχών των απωλεσθέντων.

Αιωνία η μνήμη σε όλους τους απωλεσθέντες!

Της Υμετέρας Αγιώτητος ἐν Χριστῷ αδελφός και συλλειτουργός

+ Εἰρηναίος,
ὁ Πατριάρχης Σερβίας

Ο Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας Ροστισλάβ:

Αγιώτατε,

Κατά τις ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όταν ο λαός του Θεού ετοιμάζεται να εορτάσει την Λαμπρά του Χριστού Ανάσταση και το ερχόμενο Σάββατο θα τιμήσουμε την ανέγερση του Λαζάρου του Τετραημέρου, πληροφορηθήκαμε την τρομακτική είδηση ότι ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στην πόλη Κέμεροβο έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί άνθρωποι. Αγιώτατε, δεχθείτε τα πλέον ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια εκ μέρους του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας για την τραγωδία, που συνέβη. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων, για την παρηγοριά των όσων έχασαν τα οικεία τους πρόσωπα και ιδίως τα παιδιά, και για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδικοχαμένων ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι ο Πανάγαθος Κύριος να συναναστήσει τις ψυχές των δούλων Του, χαριζόμενος σε αυτούς την αιωνία ζωή.

+ Ροστισλάβ,
ὁ Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ,

Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ