Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:57

Συλλυπητήρια από Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Μητροπόλεις στις οικογένειες των θυμάτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σοκ έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας, καθώς σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 515 τραυματίστηκαν.

Εκτός από τον πολιτικό κόσμο το γεγονός αυτό, έχει συγκλονίσει και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και της Μητροπόλεις που με ανακοινώσεις τους εκδηλώνουν την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερική σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως “Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συγκλονισμένος από την είδηση της ανείπωτης μαζικής φονικής επιθέσεως στο Λας Βέγκας εκφράζει τη βαθιά θλίψη και το μεγάλο πόνο στις καρδιές κλήρου και λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και διατυπώνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπαραστεκόμεθα σε όλους τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας στις δύσκολες αυτές ώρες. Αναπέμπουμε προς το Θεό της αγάπης και του ελέους θερμές και αδιάκοπες δεήσεις και προσευχές για ίαση των τραυματιών, άνωθεν ειρήνευση και παρηγορία, των συγγενών των θυμάτων και όσων άλλων υποφέρουν, καθώς και αιωνία ανάπαυση όσων αδίκως και προώρως έχασαν τη ζωή τους “.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος σε ανακοίνωσε που εξέδωσε τόνισε πως “Μπροστά στην πιο θανατηφόρα μαζική εκτέλεση στην ιστορία της χώρας μας, ζητώ να αρχίσουμε πρώτα να στραφούμε στον Θεό μας και την προσευχή. Πρέπει να προσευχηθούμε ώστε ο Κύριος μας να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων των αθώων ανθρώπων και να παρηγορήσει τις οικογένειες και τους φίλους τους, καθώς και τους επιζώντες. Παρομοίως, ζητώ να προσευχόμαστε για την ψυχή του δράστη, ο οποίος δεν μπορούσε να επιδιώξει να εκφράσει τον εαυτό του, παρά μόνο φέρνοντας πόνο και θλίψη στους άλλους.

Είναι απαραίτητο να στραφούμε στον Θεό. Η εναλλακτική λύση – που συνεχίζει να οδηγεί τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας μακριά από τον Δημιουργό μας – είναι αυτό που παράγει τέτοια αισθήματα τρόμου και αδυναμίας, τα οποία με τη σειρά του οδηγούν σε τρομακτικές ενέργειες”.

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος επικοινώνησε ο ίδιος με τον ιερέα του Λας Βέγκας, τον π. Ιωάννη Χόνδρο, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι γνωρίζει τους ενορίτες που ήταν παρόντες σε αυτή τη συναυλία, αλλά με τη χάρη του Θεού είναι όλοι ασφαλείς.

“Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο προσφέρει τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας σε όλους όσους θρηνούν για την απώλεια αγαπημένων και προσευχόμαστε για την αιώνια ανάπαυσης, όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους. Ζητάμε επίσης από τον Θεό να δώσει θεραπεία σε όλους τους τραυματίες και να προσφέρει την ειρήνη και την άνεσή Του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους, τους μουσικούς και όλους όσους βρίσκονται σε δημόσια υπηρεσία και διακινδύνευσαν τη ζωή τους για την ασφάλεια των άλλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ