Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:38

Στόχος διαρρηκτών δύο παρεκκλήσια στην Εκάλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο στόχαστρο άγνωστων ιερόσυλων μπήκαν δυο εκκλησίες στην Εκάλη, σε διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες. Τα παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Εκάλη χτυπήθηκαν από διαρρήκτες, με τους δράστες προφανώς να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη καθώς και την απουσία φύλαξης από κάποια εταιρεία.

Όπως ανέφερε στο Orthodoxia.info o π. Νικόλαος Μωραΐτης, προϊστάμενος στην Αγία Μαρίνα Εκάλης στην οποία ανήκουν τα παρεκκλήσια, στις 10 Οκτωβρίου διέρρηξαν το ναό του Αγίου Γεωργίου και στις 23 Οκτώβριου το παρεκκλήσιο του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Και από τους δύο ναούς οι ιερόσυλοι άρπαξαν σκεύη, καντήλια από το τέμπλο, την μικροφωνική εγκατάσταση και άμφια του ιερέως, κάτι που δείχνει πως ίσως πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Μάλιστα όπως δήλωσε συγκινημένος ο π. Νικόλαος, “στο ναό της Παναγίας που έφτασα, είχαν σπάσει το παράθυρο που βρίσκεται πίσω από Αγία Τράπεζα και είχαν ρίξει τον Εσταυρωμένο επάνω στην Αγία Τράπεζα.”

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για τα συμβάντα, τα οποία δεν είναι πρωτοφανή στην περιοχή και γενικά σε απόκεντρα σημεία με ελάχιστη ή καθόλου φύλαξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ