Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 23:55

Στον Άγιο Γεώργιο Κυνοσάργους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνοδευόμενος από τον νέο Ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Άγιο Γεώργιο Κυνοσάργους. Ο κ. Ιερώνυμος προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού με αφορμή την εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Μονής Μαζίου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας πως υπερβαίνει την θνητότητα δια της προσωπικής του σχέσεως με τον Ιησού Χριστό. «Διαλέγεται ο μάρτυς Γεώργιος με τον θάνατο σαν να έχει τον ενάντιο εχθρό απέναντί του και ο μάρτυς δεν φοβάται, είναι άτρομος, είναι άφοβος, είναι αδίστακτη η πίστη του.

Ο Χριστός χαρίζει με τη σχέση μαζί Του, σε όποιον την επιτυγχάνει, την αφοβία», υπογράμμισε ο π. Χρυσόστομος και σημείωσε ότι ο Άγιος Γεώργιος δεν παραβλέπει τις ικεσίες των Χριστιανών, ενώ ανέφερε ότι ακόμη και Μουσουλμάνοι επισκέπτονται τον τάφο του και προσκυνάνε.

Ο προιστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και του ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να είναι οδηγός και προστάτης του.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ