Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 19:37

Στις Αχαρνές λιτάνευσαν τον Επιτάφιο της Παναγίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε απόψε, ξέκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Αθηναγόρας, τον οποίο πλαισίωναν ιερείς της Μητροπόλεως

Κατά την ακολουθία, εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, όπως ψάλλονται στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Αθηναγόρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Θεία δόξα με την οποία είναι στολισμένη η Υπεραγία Θεοτόκος, από τη στιγμή της Σαρκώσεως του Κυρίου μέσα στο σώμα της . “Μετέτρεψε το σώμα της σε δοχείο αχωρήτου. Είναι η κλίμακα που ένωνε τη γη με τον ουρανό. Έγινε το μέσο επικοινωνίας του Θεού με τους ανθρώπους, μετά την εκδίωξη τους από τον παράδεισο. Είναι η πύλη της σωτηρίας μας, μέσα από την οποία κατέβηκε ο Θεός. Είναι ο τόπος, ο χώρος δράσης του Χριστού μετά τη γέννησή Του, πρσφέροντας σε όλους το Σώμα και το Αίμα Το”.

Κλείνοντας, τόνισε πως: “Μπορούμε και εμείς να μετέχουμε στη δόξα της Παναγίας, αν γίνουμε τόπος και οίκος που θα κατοικεί ο Θεός, μεταλαμβάνοντας Σώμα και Αίμα Κυρίου”.

Εν συνεχεία, ο κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε αναγνώστη τον ενορίτη Δημήτριο Φραγκογιάννη.

Ο εσπερινός ολοκληρώθηκε με τη μεγαλειώδη λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στους γύρω δρόμους, ενώ τον υποδέχθηκαν στη γειτονική ενορία του Αγίου Βλασίου, όπου πλήθους πιστών βρισκόταν στον προαύλιο χώρο.

Πλειάδα ιερέων συνόδευε την πομπή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών να ακολουθούν με κατάνυξη.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Θεολόγος Σκορδίλης απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Αθηναγόρα, τους ιερείς, τον Δήμαρχο Αχαρνών και τα μέλη του Δ.Σ., τα νεαρά κορίτσια με τα ροδοπέταλα που συνόδευαν τον Επιτάφιο, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου και όλους όσους συμμετείχαν όλες αυτές τις μέρες στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς την Παναγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ