Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:28

Στα φοιτητικά έδρανα επιστρέφει ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος κάνει πράξη το «αεί διδασκόμενος», που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου. Το αγαθό της γνώσης οφείλουμε να το αναζητούμε και να το κατακτάμε όχι μόνο στη νεαρή μας ηλικία, αλλά και στην ώριμη. Η Θεολογία είναι μια επιστήμη που συναντά συνεχώς νέες προκλήσεις καθώς καλείται να απαντήσει σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και οι θεράποντές της, όπως ο κ.κ. Αλέξανδρος, δεν μπορούν να εφησυχάζουν.

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο κ.Αλέξανδρος ιερούργησε στη Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Ελεούσης του Κύκκου και στο κατάμεστο από πιστούς Καθολικό της Μονής εξέφρασε, κατά πρώτον, τη χαρά του που βρέθηκε στη Μονή Κύκκου, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.Νικηφόρο για την τιμή και την ευλογία να προεξάρχει της ευχαριστιακής συνάξεως.

“Ευρίσκομαι εδώ μαζί με εσάς τους Κυπρίους αδελφούς γιατί ήλθα να παρακολουθήσω μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τόνισε, «και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ.Νικηφόρο, γιατί είναι η ψυχή αυτού του Τμήματος του Πανεπιστημίου και ο οποίος έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Κύπρου, είναι ξακουστός σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Ορθόδοξη σύμπασα Εκκλησία. Τον ευχαριστώ, τον συγχαίρω για όλα αυτά και του εύχομαι η ευλογία του Θεού και η Χάρις του Αγίου Πνεύματος να χαριτώνει, να αγιάζει τον Ποιμενάρχη και το ποίμνιο της Επισκοπής του και της Κύπρου ολοκλήρου».

Ο Μαντινείας Αλέξανδρος, απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, δίνει το παράδειγμα της φιλομάθειας στο ποίμνιό του ως άξιος ιεράρχης.

Πηγή: arcadiaportal.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ