Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 18:50

Σερρών: “Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλις των Σερρών υπεδέχθη πανδήμως, το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς, το ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, επικεφαλής του ευαγούς ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού του Θεού, υπεδέχθη το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο, το οποίο προσεκόμισαν, ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος π. Παΐσιος και ο μοναχός π. Συμεών, έμπροσθεν του Ιερού Καθεδρικού και Προσκυνηματικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Σερρών.

Ακολούθως, τελέσθηκε Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, ο οποίος απευθυνόμενος προς το φιλάγιο εκκλησίασμα, το οποίο «ποταμηδόν» κατέκλισε το Καθολικό της Ιεράς Μονής, ανεφέρθη στην αγιαστική και σωστική θεία χάρη που επαναπαύεται στα ιερά λείψανα των αγίων μας. «Ο πιστός πλησιάζοντας τα λείψανα των αγίων, αποκτά την εμπειρία του παραδείσου. Κατανύσσεται και παροτρύνεται να γνωρίσει καλύτερα τον άγιο και δι’ αυτού τον ίδιο τον Κύριό μας, ο οποίος εθαυμάστωσε τους Αγίους Του, να μελετήσει το βίο του και να παραδειγματισθεί» τόνισε ο Σεβ., «τα ιερά λείψανα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της νέας ζωής που έφερε στον κόσμο ο Χριστός και της δυνάμεως της Αναστάσεώς Του. Γι’ αυτό πρέπει να τα προσκυνούμε ευλαβικά, να τα ασπαζόμαστε προσευχητικά, να εκζητούμε τη βοήθεια των αγίων μας, να αγωνιζόμαστε στην πνευματική μας ζωή».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβ. στους νέους και νέες που αυτές τις ημέρες διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις ευχόμενος καλή επιτυχία και πλούσιο φωτισμό στον επίπονο αγώνα τους. Τέλος ανεφέρθη στην κρισιμότητα των ημερών αναφορικώς προς τα εθνικά μας θέματα για τα οποία η Εκκλησία μας με σύνεση, προσοχή, γνήσιο και ανιδιοτελή πατριωτισμό, αλλά και αποφασιστικότητα αγωνίζεται. «Επιθυμούμε τη διευθέτηση του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, αντιλαμβανόμεθα τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος, ζητούμε την κατανόηση των συμμάχων και εταίρων μας για ένα θέμα που άπτεται της εθνικής μας ταυτότητος και αξιοπρεπείας.

Προσευχόμεθα για τους υπευθύνους αξιωματούχους του κράτους που διαπραγματεύονται το θέμα. Θέλουμε να δούμε το γειτονικό κράτος των Σκοπίων ως μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, όχι όμως εις βάρος της αλήθειας, όχι εις βάρος της ιστορίας μας, όχι εις βάρος της ελληνικής ταυτότητος της Μακεδονίας μας. Η Ελλάς ενωμένη, χωρίς ακρότητες και διαιρέσεις, θα δώσει την πρέπουσα απάντηση… Όλοι είμεθα πατριώτες, παιδιά μίας ένδοξης και ηρωϊκής Χώρας, για την οποία όλοι πονούμε. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνικὴ! Το φωνάζουν οι αιώνες, το επιμαρτυρούν τα μνημεία, το παραδίδει η ιστορία, το υπερασπίσθηκαν οι πατέρες μας, κληρικοί και λαϊκοί, με το αίμα τους!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως, τελέσθηκε ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία υπέρ ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών και υπέρ του εθνικού θέματος της Μακεδονίας μας, ώστε ελληνοπρεπώς, εθνοφελώς, με ομόνοια και ενότητα να αντιμετωπίσουμε την ιστορική αυτή πρόκληση του εθνικού μας βίου.

Να σημειωθεί πως το ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας θα παραμείνει για προσκύνηση στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών έως την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ