Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:07

Τί θα κάνει αύριο ο Μητροπολίτης Πειραιώς με τους βουλευτές που ψήφισαν το Σύμφωνο;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει στην παρουσία των πολιτικών στην αυριανή τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλοί στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης που έχει γραπτώς προειδοποιήσει με παύση κάθε σχέσεως με τους πολιτικούς που θα ψήφιζαν το «ηθικό εξάμβλωμα» όπως χαρακτήρισε το Σύμφωνο Συμβίωσης, μπορεί να μην έχει αύριο στην εξέδρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό που φρόντισαν να παραστούν σε τελετές μακρυά από το μεγάλο λιμάνι, θα έχει όμως δίπλα του τον Πειραιώτη βουλευτή και υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα ο οποίος θα εκπροσωπήσει στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Λίγες μόλις μέρες πριν την ψήφιση του νόμου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και σε άτομα του ιδίου φύλου, ο κ. Σεραφείμ με γραπτή δήλωση του είχε ξεκαθαρίσει «… πρός πάντας τούς πολιτικούς καί πολιτειακούς ἄρχοντας πού θά συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος ὅτι παύομεν οἱανδήτινα μετ’ αὐτῶν σχέσι καί τούς παρακαλοῦμε νά παύσουν καί ἐκεῖνοι μαζί μας, ἐφαρμόζοντες τό Εὐαγγελικό «Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶἀνομίᾳ; Τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος;Τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; Ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; Τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; Ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶἐμπεριπατήσω, καὶἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. Διὸ ἐξέλθατε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα, καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ» (Β΄Κορ 6, 14-18)».

Το Σύμφωνο Συμβίωσης πλέον είναι νόμος του κράτους και αυτό πλέον που περιμένουν πολλοί είναι αν ο κ. Σεραφείμ θα τηρήσει την Ευαγγελική προσταγή.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013 όταν το θέμα ήταν ξανά στην επιφάνεια ο κ. Σεραφείμ δεν είχε απλώς προειδοποιήσει με διακοπή σχέσεων αλλά με αφορισμό, λέγοντας πάλι γραπτώς πως «Εντός της Κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των Κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ