Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:37

Σεμινάριο Ποιμαντικής Επιμόρφωσης στην Κέρκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας επιμορφωτικό σεμινάριο, σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Θέμα του σεμιναρίου είναι ο γάμος και η οικογένεια και σ᾽αυτό συμμετέχουν κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας.

Η έναρξη το σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε με αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Σε προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σημασία της διοργάνωσης τέτοιων επιμορφωτικών σεμιναρίων, με τα οποία η Εκκλησία της Ελάδος επιμορφώνει τους κληρικούς της, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των καιρών. Βλέπουμε την πίεση την οποία υφίσταται ο θεσμός της οικογένειας, τον αντι-παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο η πολιτεία βαδίζει, τις περαιτέρω απειλές περί διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, με σκοπό να περιθωριοποιηθεί η πίστη στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και την ανάγκη για αφύπνιση κλήρου και λαού, με τρόπο ώστε να μπορούν να μιλούν και ευστοχότερα και θεολογικότερα στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Η Εκκλησία πρέπει να βοηθήσει την οικογένεια να σταθεί στα πόδια της και οι ιερείς καλούνται να οργανώσουν τις δομές της Ενορίας τους, για να είναι αυτή καταφύγιο στις δυσκολίες.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το Ίδρυμα είναι έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, υλοποιημένο από τον Πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, καθηγητή Πανεπιστημίου και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε γι᾽ αυτό. Σημειωτέον ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιημένη βεβαίωση, ιδιαίτερα χρήσιμη στην επαγγελματική και μισθολογική τους εξέλιξη.

Εισηγήσεις έκαναν η κ. Μαρία Ράπτη, καθηγήτρια της Παιδαγωγικής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ιωαννίνων ΒΕΛΑΣ και ο Αρχιμ. Βησσαρίων Καραλάσκος, υπεύθυνος της Σχολής Γονέων και του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Ελασσώνος. Θα μιλήσουν ακόμη ο Πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του τομέα Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και ο ψυχολόγος και συγγραφέας κ.Γρηγόριος Βασιλειάδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ