Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:32

Ρεθύμνης: “Η Βυζαντινή Μουσική δεν κάνει «Top 10» και «σουξέ»”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τους μύστες της Βυζαντινής Μουσικής και το μεγάλο λειτούργημα που επιτελούν, μίλησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος .

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Εκείνος που αποφασίζει να μάθει την ψαλτική τέχνη, το πράττει, κατά κύριο λόγο, διότι του αρέσει να προσεύχεται και να βοηθά και άλλους να προσεύχονται. Του αρέσει να δίδει τον εαυτόν του, να τον βγάζει από το «εγώ» και να τον κάνει το «εμείς» της Εκκλησίας”, ενώ μίλησε και στην γλώσσα της νεολαίας τονίζοντας πως “Αυτή η Μουσική (η Βυζαντινή) δεν κάνει πρόσκαιρα «Top 10» και «σουξέ», αλλά είναι για να βγάζει τα εσώψυχα του ανθρώπου και να τον αποκαλύπτει μπροστά στον Θεό. Και, ταυτόχρονα, αυτή η Μουσική υπάρχει για να φέρνει τη φωνή του Θεού στα αυτιά και, δι’ αυτών, στις ψυχές των ανθρώπων…»

Ο κ. Ευγένιος που τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του Εκπαιδευτικού Έτους 2018-2019 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Ρεθύμνης, στην οποία η φοίτηση είναι δωρεάν, πενταετής, με διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος κάθε έτους, υπογράμμισε πως “Όλοι όσοι διακονούμε στο γεώργιο της Εκκλησίας, από οποιαδήποτε θέση, Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι, Ψάλτες, Αναγνώστες, κάθε λειτουργός της Εκκλησίας, εκφράζομε το λαό του Θεού που έχει ανάγκη να ενωθεί και να επικοινωνήσει με τον Θεό Πατέρα…Εκφράζομε το λαό του Θεού, που έχει ανάγκη να ακούσουν τα αυτιά του τη Μουσική των Αγγέλων, να ευφρανθεί η ψυχή του τελικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ