Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:30

ΠτΔ σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο “Στην Εκκλησία οφείλουμε το γεγονός ότι στεκόμαστε όρθιοι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας εξήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τονίζοντας πως τα χρόνια της κρίσης, οφείλουμε στην Εκκλησία το γεγονός ότι στεκόμαστε όρθιοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της ΜΚΟ «Αποστολή». Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας μίλησε για την ίδρυση και την ιστορία του Καρέλλειου, αλλά και για τις δράσεις και τα προγράμματα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία λειτουργούν με τη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου, ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που πάσχουν.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως «είναι ανάγκη στον τόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους» και εξήρε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και της Αποστολής. Μίλησε για τις δυσκολίες και την βαθιά κρίση τονίζοντας πως «αν στεκόμαστε ακόμη όρθιοι το οφείλουμε στην Εκκλησία. Η Εκκλησία μέσα από το πνεύμα της Ορθοδοξίας έχει στηρίξει τον κοινωνικό ιστό. Έχει δώσει το παράδειγμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την τιμή για την παρουσία του Προέδρου και μιλώντας για το έργο που επιτελείται στο Καρέλλειο το χαρακτήρισε Κέντρο Αγάπης. «Σκοπός της Εκκλησίας μας είναι ο αγιασμός της ζωής, αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτές οι δύο προσπάθειες είναι ο στόχος».

Μίλησε, επίσης, για την προσφορά των εθελοντών, ευχαριστώντας τους για την σημαντική συμβολή τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του, αλλά και όλους τους συνεργάτες για την σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των έργων της Αποστολής.

Το Καρέλλειο είναι μία ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου «Alzheimer» και συναφών παθήσεων, η οποία λειτουργεί με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη Μονάδα παρέχεται η δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας υποστήριξης 200 ανοϊκών ασθενών.

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος / Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ