Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:04

Πρώτη συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ι.Μ. Τορόντο, με τη νέα σύνθεσή του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η 29η Κληρικολαϊκή Συνέλευση που έγινε από 26 Μαΐου -1 Ιουνίου στο Belleville, εξέλεξε νέο Μητροπολιτικό Συμβούλιο (Μ.Σ.) το οποίο απαρτίζεται από πενήντα ένα (51) μέλη, από το Halifax μέχρι το Vancouver.

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, συνήλθε στην πρώτη συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Από τα πενήντα ένα (51) μέλη, τριάντα εννέα (39) ήσαν παρόντα.

Άρχισε με προσευχή και το αγιογραφικό ανάγνωσμα “Πᾶς οὖν ὅστις ὁµολογήσει ἐν ἐµοὶ ἔµπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁµολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔµπροσθεν τοῦ πατρός µου τοῦ ἐν οὐρανοῖς·” (Ματθ. ι’32).

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με εκλογή της εκτελεστικής επιτροπής του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της Ι.Μ. Τορόντο, πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου είναι πάντοτε ο Μητροπολίτης και εξελέγησαν, Α’ Αντιπρόεδρος ο Άρχων Μαΐστωρ, Γ. Δαγώνας, Β’Αντιπρόεδρος ο Άρχων Ακτουάριος, Λ. Μιρκόπουλος, Ταμίας ο πρόεδρος των Αρχόντων Καναδά, Άρχων Δεπουτάτος, Δ. Άνας και Γραμματεύς ο Άρχων Οστιάριος, Ε. Σωτηρόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έκαμε την έκθεσή του και αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την τελευταία συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα και στην πρόοδο η οποία επιτεύχθηκε στην Ι.Μ. Τορόντο. Εστίασε την προσοχή του στην πνευματική πρόοδο και στην ανθηρή οικονομική κατάσταση της Ι.Μ. και στο χτίσιμο της νέας πτέρυγας του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου «Μεταμόρφωση», η οποία θα έχει δέκα αίθουσες και θα στοιχίσει περίπου ένα εκατομμύριο, επτακόσιες χιλιάδες δολ. ($1.7000.000). Η Ι.Μ. Τορόντο θα διαθέσει για τον σκοπό αυτό ένα εκατομμύριο δολ. ($1.000.000) και τα υπόλοιπα θα συγκεντρωθούν από έρανο, ο οποίος άρχισε ήδη να γίνεται. Σε ένα περίπου μήνα, η νέα πτέρυγα του σχολείου θα είναι έτοιμη να δεχθεί τους μαθητές οι οποίοι είναι σε κατάλογο αναμονής.

Οι πρόεδροι είκοσι τεσσάρων (24) επιτροπών του Μ.Σ. παρουσίασαν τις εκθέσεις τους για το έργο το οποίο επετελέσθη. Σύμφωνα με την διαδικασία η οποία ακολουθείται, έκαστος/η πρόεδρος της επιτροπής οφείλει να παρουσιάσει την έκθεσή του/της σε δύο σελίδες, ελληνιστί και μετάφραση αγγλιστί. Ουδεμία προφορική έκθεση γίνεται δεκτή. Η κάθε έκθεση συζητείται και λαμβάνονται οι δέουσες αποφάσεις.

Ήταν μία συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου πολύ οργανωμένη και με πολλή ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Η συνεδρίαση έληξε με προσευχή, αφού ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους και δοξολόγησε τον τρισάγιο τριαδικό Θεό για την όμορφη και πετυχημένη πορεία της Ι.Μ. Τορόντο.

Παρατίθεται ο κατάλογος των εκθέσεων, κατά αλφαβητική σειρά:

Άρχοντες Οικουμενικού Πατριαρχείου: κ. Δημήτριος Άνας
ΑΧΕΠΑ: κ. Χρήστος Αργυρίου
Διαδικτυακό πρόγραμμα: π. Τιμολέων Πράττας
Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: κ. Ε. Σωτηρόπουλος
Διεκκλησιαστικές Σχέσεις: π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος
Ελληνική Παιδεία: κ. Σπύρος Βολονάκης
Ελληνορθόδοξη Παιδεία στο Οντάριο: κα Τούλα Ρέππα
Θερινές κατασκηνώσεις «Μεταμόρφωση»: π. Θεολόγος Δράκος
Θρησκευτική Παιδεία: π. Φανούριος Πάππας
Θυγατέρες της Πηνελόπης: κα Δήμητρα Βάσσιλα
Ιεραποστολές: κ. Βασίλειος Ροκκάς
Κληρικολαϊκή Συνέλευση: Μητροπολίτης Σωτήριος
Κληρονομιά: κα Λούση Γρηγοριάδη
Κοινωνικές Υπηρεσίες: π. Χαρίδημος Σαρρής
Φιλόπτωχος Αδελφότης Καναδά: κα Σαπφώ Ρασσιά
Νεολαία: π. Δημήτριος Αντωνόπουλος
Νομικά θέματα: κ. Γεώργιος Καραγιαννίδης, κ. Δημήτριος Σμυρνιός
Οικονομικά: κ. Δημήτριος Άνας
Ορθόδοξη Φωνή: π. Χαρίδημος Σαρρής
Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο: Αρχιμ. Α. Ζηλιασκόπουλος
Στέγες Απόρων: π. Μιχαήλ Μιχαήλ
Σύνδεσμος Ιερέων: π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: π. Οδυσσέας Δρόσσος
Χριστιανικοί Ορθόδοξοι Σύνδεσμοι Παν/μίων: π. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ