Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:27

Λαμπερός πανηγύρισε ο Προφήτης Ηλίας Παγκρατίου μετά την ανακαίνιση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακαινισμένος και φωτεινός πλέον ο ναός του Προφήτου Ηλία Παγκρατίου υποδέχτηκε τους ενορίτες για τον εορτασμό της μνήμης του Προφήτη.

Οι πιστοί με μεγάλη χαρά αντίκρισαν τον ναό και σημείωσαν ουρές για να θαυμάσουν τις αλλαγές και φυσικά να προσκυνήσουν την εικόνα του Θεσβίτου.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος υπηρέτησε στον ναό αυτό επί 15 συναπτά έτη ως ιερέας.

Πλήθος ιερέων συμμετείχαν τόσο στον εσπερινό και την λιτανεία αλλά και στην πρωινή Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν την μνήμη του Προφήτου.

«Μέσα στην αλλοπρόσαλλη ζωή μας δεν είμαστε μόνοι αλλά υπάρχουν ψυχές που προσεύχονται» είπε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο επίσκοπος Μεθώνης ο που στο τέλος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την φιλοξενία που δέχτηκε στην ενορία.

Η ανακαίνιση του ναού

Ο ναός του προφήτη Ηλία πήρε ξανά την δόξα που αρμόζει τουλάχιστον εξωτερικά μετά από αρκετά χρόνια ενώ καθημερινά όσοι περνούν από τον κεντρικό άξονα στην οδό Υμηττού, διαπιστώνουν τα έργα αποκατάστασης του ναού.

Εσωτερικά έχει ακόμα αρκετή δουλειά αλλά η Πλατυτέρα με το βαθύ χρυσαφί χρώμα έδωσε μια άλλη αίσθηση στην γιορτινή ατμόσφαιρα της ενορίας.

Οι πολλές δεκαετίες ύπαρξης του ναού, είχαν αρχίσει να βαραίνουν το κτίριο με πολλά προβλήματα εσωτερικά και εξωτερικά και για την αποκατάσταση χρειαζόταν πολλά χρήματα που φανερώθηκαν όμως με την αγάπη του κόσμου.

Οι χριστιανοί βλέποντας την συνέπεια και σοβαρότητα των ιερέων και ποιμένων του ναού είναι διατεθειμένοι να στερηθούν από τα απαραίτητα και να προσφέρουν με απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο της Εκκλησίας.

Έτσι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης αλλά και οι ιερείς του ναού ανέδειξαν σε λίγο χρονικό διάστημα ένα ξεχασμένο κόσμημα στο κέντρο της Αθήνας αποτελώντας παράδειγμα για όλη την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ