Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:28

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα του Nkayi

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το πρωί της Κυριακής, 17ης Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλο Diafouka και τον Ιεροδιακ. π.Στέφανο Anzembé, μετέβη από την πόλη Dolisie στην πόλη Nkayi, την τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, προς ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Αμέσως μετά την άφιξη του ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακόμη, προσέφερε ρούχα και ιερά εικονίδια, καθώς και το εγκόλπιο Ημερολόγιο 2018 της Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ σε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ωριαία σύσκεψη με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους πιστούς περί την εν γένει πνευματική ζωή και ποιμαντική δράση της Ενορίας, καθώς και περί την κατάσταση του ημιτελούς Ιερού Ναού, για την ολοκλήρωση του οποίου υπολείπονται εργασίες συνολικού ύψους 25.000 ευρώ. Η συνάντηση έκλεισε με την εναγώνιο προσευχητική δέηση των ενοριτών, διά του Εφημερίου τους, π.Δημητρίου Otomba, προς φανέρωση των προσώπων εκείνων που θα αναλάμβαναν την δαπάνη αυτή για την εμπέδωση της Ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της συσκέψεως, ο Σεβασμιώτατος ανέχωρησε οδικώς για την έδρα της τοπικής Εκκλησίας, στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Pointe-Noire.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ