Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:31

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά τελέστηκε το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, έναν ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή.

Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η παραμονή της μνήμης του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Στον Εσπερινό και τη λιτανεία που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Ο κ. Κλήμης, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στους δρόμους της ενορίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λιτανευτική πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους της περιοχής, με πολλές καφετέριες και οι άνθρωποι σηκώθηκαν για να κάνουν τον σταυρό τους, δείχνοντας τον σεβασμό τους στο πέρασμα της εικόνας του Προφήτη Ηλία.

Κατά την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Επίσκοπο Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρεως του ναού.

Στην λιτάνευση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ