Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:13

Πλήθος πιστών λιτάνευσε την Αγία Φιλοθέη στο προάστειό Της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν με μεγαλοπρέπεια οι εόρτιες εκδηλώσεις στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, επί τη μνήμη της “κυράς των Αθηνών”, της οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας.

Το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ο οποίος με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων στο ναού που διετέλεσε προϊστάμενος επί 17 συναπτά έτη.

Ο κ. Τιμόθεος για άλλη μια φορά εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται σε γνώριμα μέρη και ξανασυναντιέται με αγαπημένα πρόσωπα και γι’ αυτό ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Αρχιεπίσκοπο.

Το απόγευμα τελέστηκε η λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων της Αγίας στις κεντρικές οδούς γύρω από το ναό. Την πομπή συνόδευσε πλήθος κόσμου καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Συμμετείχαν επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού που έδωσε πανηγυρικό τόνο στην λιτάνευση. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, η αναπληρώτρια Δήμαρχος κ. Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, συστήματα Αεροπροσκόπων και Προσκόπων Φιλοθέης, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης και της Ιονίου Σχολής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ