Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:51

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Μονή του Οσίου Δαβίδ για τον Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τελέσθηκε σήμερα πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και Συλημβρίας κ. Μαξίμου, συνευχηθέντων πλήθους Ιεραρχών εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου και των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου, Κουτλουμουσίου και Ιβήρων του Αγίου Όρους, Κληρικών και Μοναχών εκ της Ελλάδος και άλλων ομοδόξων χωρὼν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος εξεφώνησε θαυμάσιο, περισπούδαστο, γλαφυρό και υψηλού ρητορικού κάλλους λόγο προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναφερθείς στο πρόσωπο του Οσίου Ιακώβου, κατά κόσμον Τσαλίκη, του Νέου Ασκητού, ο δε Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανταπέδωσε λόγους αγάπης προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ευχαριστιών για την υποδοχή και την παρασχεθείσα προς αυτόν φιλοξενία και συγχαρητηρίων για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή των Εκδηλώσεων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μονή παρέθεσε μοναστηριακή δοχή προς τον Παναγιώτατο, τους Αρχιερείς και τους πολυπληθείς προσκυνητές.

Φωτορεπορτάζ: Ι. Μ. Σύρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ