Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:40

Πατριάρχης Αντιοχείας: Συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των Χριστιανών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη συνδρομή της Κύπρου και της ΕΕ ώστε να παρασχεθεί βοήθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και για τον εντοπισμό των δυο Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, των οποίων αγνοείται η τύχη, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης, στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας «κατά τη συνάντηση, στην οποίαν παρευρέθηκαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμβάλει έτσι ώστε μέσω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρασχεθεί βοήθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης».

Προστίθεται ότι «ζήτησε επίσης τη συνδρομή της ΕΕ και της Κύπρου στο θέμα που αφορά τον εντοπισμό των δύο Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας των οποίων η τύχη αγνοείται».

«Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Πατριαρχείο», αναφέρεται.

Ενημέρωσε επίσης τον Πατριάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή (ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΗΦ/ΜΚ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ