Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:23

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: H Κύπρος να υποστηρίζει τα δίκαια που επιθυμεί ο Θεός, αλλά ξεχνάνε τόσο εύκολα οι άνθρωποι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ευλογημένο, αλλά αδικημένο νησί», χαρακτήρισε την Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μεγαλόνησο, με αφορμή ένα χριστιανικό συνέδριο νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο με νέους από όλη τη Μέση Ανατολή, ένα θεσμό που έχει γίνει πράξη εδώ και τέσσερα χρόνια.

Από το ναό του του Αγίου Σάββα, ο οποίος, όπως είπε, τού θυμίζει πάντοτε την Αλεξάνδρεια και τον ομώνυμο ναό όπου γίνονται οι εκλογές των Πατριαρχών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απευθύνθηκε στην ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, που παρίστατο, και μέσω εκείνης, σε άλλες πολιτικές προσωπικότητες που με το δυναμισμό τους αγωνίζονται για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους διεθνείς οργανισμούς, όπως είπε. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει την κ. Θεοχάρους μία «δεύτερη Μπουμπουλίνα, που πυρπολεί καρδιές για να μάθουν όλοι ποιο είναι το δίκαιο για το μαρτυρικό νησί, αυτό το χρυσοπράσινο φύλλο μέσα στο πέλαγος, που είναι η Κύπρος…», ευχόμενος τόσο στην ευρωβουλευτή όσο και σε όλη την πολιτική ηγεσία να έχουν κουράγιο για να υποστηρίζουν τα δίκαια που επιθυμεί ο Θεός, αλλά ξεχνάνε τόσο εύκολα οι άνθρωποι».

Παραλλήλως, τις πατριαρχικές ευχαριστίες του εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, για το γεγονός ότι η Εκκλησία της Κύπρου προσέφερε αυτήν ακριβώς την ιστορική εκκλησία στο Παλαίφατο Πατριαρχείο, για να αποτελεί πλέον την Εξαρχία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη Λευκωσία.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ υποδέχθηκαν θερμά στον ιερό αυτό χώρο πολλοί πιστοί που προσήλθαν για να τον προϋπαντήσουν στη σημερινή κυριακάτικη Θ. Λειτουργία. Ανάμεσά τους, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, η ευρωβουλευτής και Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ελένη Θεοχάρους, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης και ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία Χρήστος Καποδίστριας, παλιός γνώριμος του Μακαριωτάτου, καθώς διετέλεσε πρόσφατα Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια.

Τον Πατριάρχη Θεόδωρο καλωσόρισε ο Έξαρχος της ιεραποστολικής εκκλησίας αρχιμανδρίτης π. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε να σας προϋπαντήσει, παίρνει από σας το δίδαγμα αυτής της αγάπης, που εσείς προσφέρετε απλόχερα σε όλη την Αφρική, και ιδίως στα παιδιά της που επιτέλους αποδεικνύετε εσείς με τα έργα σας ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Διότι, κάτω από την σκέπη σας, και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, την Κοίμηση της οποίας εορτάσαμε πριν από μία περίπου εβδομάδα, τα παιδιά της Αφρικής ζούνε τη νέα εποχή που ευαγγελίζεται η εκκλησία μας, μία εποχή που τους γεννά ελπίδες για το αύριο».

Πηγή: Zougla.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ