Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:42

Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για τον συμπολιούχο της Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του πάλαι ποτέ επισκόπου Θεσσαλονίκης και συμπολιούχου της πόλης τελέστηκε το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντος του ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, στην ομιλία του, έκανε λόγο για τη ζωή του τιμώμενου αγίου Γρηγορίου Παλαμά, που είναι συμπολιούχος της Θεσσαλονίκης, συνδέοντάς τη με τον βίο του πολιούχου αγίου Δημητρίου.

Ακόμη, υπογράμμισε τα διδάγματα και το έργο του αγίου Γρηγορίου, χαρακτηρίζοντάς το ως “έργο διαχρονικής σημασίας και σπουδαιότητας”. Μίλησε, επίσης, για την πίστη των Χριστιανών, που δεν αποτελεί μια θεωρητική έννοια αλλά πράξη και βίωμα.

Καθόλη τη διάρκεια της ακολουθίας, οι πιστοί που συνέρρευσαν στον ναό περίμεναν με ευλάβεια και τάξη στην ουρά για να προσκυνήσουν το λείψανο του αγίου Γρηγορίου Παλαμά που φυλάσσεται στον ναό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης, Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ