Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:07

Παμφίλου Δανιήλ: “Δεν ήρθαμε για να χωρίσουμε αλλά για να ενώσουμε την Ουκρανία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Δεν έχουμε έρθει για να χωρίσουμε την Ορθοδοξία, αλλά αντίθετα, να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα για να επιτύχουμε την επιθυμητή ενοποίηση της Εκκλησίας στην Ουκρανία» τόνισε κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο στο Κίεβο, ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ.

Ο κ. Δανιήλ ο οποίος διορίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Έξαρχος στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Interfax, δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα σε πιθανή συνεργασία με εκπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας τόνισε πως θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο «ζήτημα που έχει ήδη αποφασιστεί», δηλαδή στη χορήγηση αυτοκεφάλου στην Ουκρανική Εκκλησία.

“Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με την Εκκλησία της Ουκρανίας της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου, ενώ ο Πρόεδρος Πόροσενκο ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις συνομιλίες και τους ενθάρρυνε να ενεργήσουν με τόλμη και αποφασιστικότητα για την ενοποίηση της Ορθοδοξίας της Ουκρανίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ