Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:11

Πάσχα με τα στρατευμένα νιάτα στο Γουδή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Γουδή.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης και ο Διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, η στρατιωτική ηγεσία, ο Επιτελής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων Αρχιμανδρίτης Παύλος Καρακατσανίδης, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε το γιορτινό τραπέζι και εξήγησε πως «η λέξη Πάσχα αποδίδεται ως πέρασμα. Ήταν μία γιορτή των Ιουδαίων που έφυγαν από την σκλαβιά της Αιγύπτου, για να πάνε στην Γη της Επαγγελίας. Η σκλαβιά, το σκοτάδι, το ψέμα είναι εκείνα που κατακυριεύουν τον άνθρωπο, ο οποίος αγωνίζεται, για να περάσει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην Αλήθεια, από το άσχημο στο όμορφο. Εύχομαι όλοι να αγωνιζόμαστε με ενότητα, ώστε να περάσουμε από τις δυσκολίες στην δυνατότητα να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη».

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν «ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα», σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Το γλέντι, με ψήσιμο εκατοντάδων αρνιών, τραγούδια και χορούς, οργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο στρατόπεδο «Βαρύτη» στο Γουδή.

Πρόκειται για γεύμα αλληλεγγύης για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Από νωρίς έφταναν στο στρατόπεδο άνθρωποι, για να συμμετάσχουν στο γλέντι αυτό και το Υπουργείο είχε μεριμνήσει να ετοιμαστούν 2.000 μερίδες για να διανεμηθούν σε άπορους, άνεργους και άλλα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παρέστησαν, επίσης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ιερείς από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Το πασχαλινό τραπέζι πλαισίωσε η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ