Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:37

Ο Ωρωπός τιμά τον πολιούχο του Απόστολο Ανδρέα παρουσία του Αρχιεπισκόπου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΩΡΩΠΟΣ Σπύρος Παπαγεωργίου | Mε ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του αγίου Αποστόλου Ανδρέου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ι.Ν. αγίου Ανδρέα, πολιούχου Ωρωπού, όπου τελέστηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Συλλειτουργοί του Αρχιεπισκόπου ήταν οι μητροπολίτες, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Καρπενησίου Γεώργιος και ο οικείος ποιμενάρχης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος με συγκίνηση καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τονίζοντας πως “Είναι μεγάλη τιμή για τον Ωρωπό η παρουσία σας. Έχει να λειτουργήσει Αρχιεπίσκοπος στον Ωρωπό από το 1965 επί αρχιεπισκοπείας Ιακώβου Βαβανάτσου”.

Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο που με δική του πρόταση συμμετείχαν στο σημερινό συλλείτουργο αρχιερείς – πνευματικά αναστήματα και χειροτονίες του Αρχιεπισκόπου και πρόσθεσε πως “πηδαλιουχεί την Εκκλησία πολλές φορές εν μέσω κλύδωνος, αλλά πάντοτε οδηγεί το καράβι της Εκκλησίας σε ευδίους λιμένες”.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται ανάμεσα στα δικά του παιδιά και ευχαρίστησε για την τιμή, λέγοντας πως θυμάται τα παιδικά του χρόνια αλλά και την περίοδο που δίδασκε στην περιοχή ως εκπαιδευτικός. “Είναι ξεχωριστό να σε τιμούν στα μέρη όπου κάποιος μεγάλωσε και ανέπτυξε δεσμούς. Θεωρώ όμως ότι σήμερα το κέντρο της ημέρας είναι ο Απόστολος Ανδρέας ο οποίος δεν ήταν θεωρητικός, αλλά μαρτύρησε για την αλήθεια. Έτσι κι εμείς στη ζωή μας χρειάζεται να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε. Οι δυσκολίες και τα παράπονα υπήρχαν σε κάθε εποχή όμως πρέπει να αγωνιστούμε για την ενότητα και να ξεπεράσουμε την αλληλοϋπονόμευση”.

Τόνισε επίσης πως “Καταργήσαμε την οικογένεια και την παιδεία και όσοι μας παρακολουθούν φοβούνται μήπως ενωθούμε και γίνουμε πάλι δυνατοί. Όσοι λένε ότι Ελλάδα θρησκεύει να ξέρουν ότι οι άνθρωποι θέλουν την Εκκλησία. Και δεν μπορεί η Εκκλησία που είναι η Μητέρα να βλέπει το ανθρώπινο πρόσωπο να εξευτελίζεται και να γίνετε εμπορεύσιμο. Αυτές οι γιορτές λοιπόν είναι μια ευκαιρία να δηλώσουμε την ενότητα και ότι είμαστε αδέρφια”.

Ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε τέλος στο ναό ένα Σταύρο ευλογίας, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Αντώνιος Παπαχαραλαμπους εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο μια παλιά εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε και συντηρήθηκε στο ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ