Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:36

Ο ΠτΔ στην λιτανεία του Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού στο μοναδικό στην Ελλάδα ενοριακό Ναό, που βρίσκεται στο Λόφο Σκουζέ.

Απόψε τελέσθηκε ο μεθέορτος εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, με την συμμετοχή ιερέων.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού, κατέφθασε στο ναό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Αργυρόπουλο, υπό τις επευφημίες του κόσμου. Ο κ. Παυλόπουλος είναι συχνός επισκέπτης και προσκυνητής, καθώς συνδέεται πνευματικά με το Ναό.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε στο κήρυγμά του, πως η γιορτή κάθε αγίου είναι αφορμή πανήγυρης για κάθε ενορία. “Είναι αφορμή για να βρούμε το νόημα της ημέρας. Είναι ημέρα χαράς, συμφιλίωσης, έκφρασης αγάπης ο ενάς προς τον άλλον, αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές που τυχόν έχουμε και γιορτάζουμε με τον διπλανό μας. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα τις καρδιάς μας και να γίνουμε ένα με τον άλλον. Να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε όραμα”.

Επίσης τόνισε πως “το νόημα της ζωής ή διαφορετικά, το θαύμα της αγιότητας στηρίζεται στην αγάπη και την προσφορά. Να σκέφτεσαι τον άλλο που έχει ανάγκη. Να ξεβράζει η θάλασσα μικρά παιδιά και να τα παίρνεις στην αγκαλίά σου. Να δίνεις στον ξένο το σπίτι σου τα ρούχα και τα σκεπάσματά σου. Αυτή είναι η αγιότητα σήμερα, στην εποχή της μετανεωτερικότητας. Στην εποχή των μεγάλων συγκρούσεων. Να εμπνεόμαστε από τους Αγίους μας οι οποίοι είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη. Και οι μάρτυρες όμως της Εκκλησίας μας, την στιγμή του μαρτυρίου δεν ξεστόμισαν μια κουβέντα γογγυσμού, μια κατάρα ή ένα παράπονο. Εφάρμοσαν το ευλογείτε όσους σας μισούς. Αυτή είναι η αγιότητα και το πραγματικό νόημα της ζωής.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτανεία στα όρια της ενορίας, με τη συμμετοχή του κόσμου να δημιουργεί ένα ανθρώπινο ποτάμι. Την πομπή συνόδευσαν η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία με την παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, αγήματος της Προεδρικής Φρουράς, του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και συλλόγών Κρητών και Ρουμελιωτών, ενώ παιάνισαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών που λάμπρυνε τις εκδηλώσεις με την παρουσία του καθώς και όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Η βραδιά έκλεισε με το παιάνισμα του εθνικού ύμνου που έψαλλε όλος ο κόσμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ