Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:41

Ο Πειραιάς αγκάλιασε την Αγία Βαρβάρα (φωτογραφιες)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά έχει μεταφερθεί το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας. Το ιερό λείψανο που έχει προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση πιστών σε ολόκληρη τη χώρα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα από την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό η Μητρόπολη Πειραιά είχε οργανώσει επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου το οποίο θα αναχωρούσε για την Βενετία.

Παρά το γεγονός πως δόθηκε παράταση, αποφασίστηκε να γίνει η μεταφορά στον Πειραιά αφού η πόλη είχε ήδη να κινητοποιηθεί για να τιμήσει την μεγάλη Αγία.

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ο Επίσκοπος Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος τέλεσε δέηση ενώπιον του λειψάνου και στην συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος τελέσθηκε σύντομη λιτανευτική πομπή και το ιερό λείψανο με αυτοκινητοπομπή μεταφέρθηκε στον Πειραιά.

Στο πρώτο λιμάνι, πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή από πλήθος πιστών, ένοπλα στρατιωτικά αγήματα και τις τοπικές αρχές. Η Αγία μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας όπου ο επίσκοπος Φαναρίου χοροστάτησε του Μεγάλου Εσπερινού.

Η προσελευση των πιστων ήταν τέτοια που οι προετοιμασιες της Μητρόπολης Πειραιά φάνηκαν ανεπαρκείς. Χιλιάδες Πειραιώτες σχημάτισαν ουρές εντός αλλά και εκτός του Ναού αναγκάζοντας τους υπευθύνους να μεταφέρουν το ιερό λείψανο στα δεξιά προπύλαια του ναού ώστε να μπορέσει ο κόσμος να προσκυνήσει και να εξέλθει του ναού.

Τόσο κατά την υποδοχή του ιερού λειψάνου όσο και κατά το Εσπερινό, ο μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για τους πιστούς και την Εκκλησία η έλευση του ιερού λειψάνου στην χώρα, συγχαίροντας τον επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την πρωτοβουλία και την άριστη οργάνωση.

Στη συνέχεια το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί εν πομπή στο λιμάνι όπου ηδη αναμένει τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που τιμητικά θα βγάλει από τα όρια του λιμανιού το ιερό λείψανο το οποίο θα επιστρέψει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας για να συνεχιστεί το προσκύνημα μέχρι και την Δευτερα του Αγίου Πνεύματος.

φωτογραφιες : Γιώργος Φερδής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ