Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:37

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στη Γερμανία για την εορτή του Τιμίου Σταυρού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Κολωνίας της Γερμανίας.

Συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Μέσης Ευρώπης Ισαάκ και ο Μητροπολίτης Παλμύρας Ιωάννης μαζί με αρκετούς ιερείς και διακόνους.

Συμμετείχε μεγάλος όγκων πιστών όχι μόνο από την ενορία του Αγίου Δημητρίου αλλά από όλες τις ενορίες της Γερμανίας προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Τιμίου Σταυρού, όπου αναπέμφθηκαν προσευχές για ειρήνη.

Ο μητροπολίτης Γερμανίας Ισαάκ καλωσόρισε τον Πατριάρχη εξ’ονόματος των ενοριτών προσφέροντάς Του μία ποιμαντική ράβδο και έναν Σταυρό ευλογίας, επιβεβαιώνοντας ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη είναι επίσκεψη του πατέρα που παρηγορεί τα παιδιά Του.

Με τη σειρά του ο κ. Ιωάννης τόνισε ότι “η Εκκλησία της Αντιοχείας δεν μπορεί να χωριστεί λόγω της απόστασης” και ότι “η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι γιορτή κατά την οποία οι της Αντιόχειας στην Κολωνία συναντούν τους αδελφούς τους στη Δαμασκό και από άλλες ενορίες στην πατρίδα τους που φέρουν το όνομα του Τιμίου Σταυρού”.

Επανέλαβε τις αρχές της Αντιοχειανής εκκλησίας που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη της, ανεξάρτητα από όλες τις δυσκολίες, διατηρώντας την πίστη της παντού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο  κ. Ιωάννης είχε συνάντηση με τους πιστούς στην αίθουσα του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ