Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:47

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε ιδιωτική επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Έβρου στη Μάκρη, θα βρίσκεται για λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» το απόγευμα του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου του Πατριαρχείου, Θεοφ. Επίσκοπο Σελευκείας κ. Εφραίμ.

Η επίσκεψη του κ. Ιωάννη είναι ιδιωτική, που σημαίνει ότι δεν θα έχει επίσημες επαφές και εμφανίσεις και ο λόγος της επίσκεψής είναι να περάσει λίγες ημέρες ξεκούρασης. Εξάλλου η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και το μοναστήρι της Μάκρης είναι μέρη γνώριμα για τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος έχει κάνει επισκέψεις και στο παρελθόν αφού ο επί πολλά έτη πνευματικός υπεύθυνος της Ιεράς Μονής, μακαριστός π. Πολυκάρπος Ματζάρογλου, ήταν πνευματικός γέροντας του Μακαριωτάτου

Ο Πατριάρχης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας επιτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς, μεταξύ άλλων, στη δικαιοδοσία του ανήκουν η Συρία, ο Λίβανος, το Ιράκ και τα κράτη της αραβικής χερσονήσου, όπου οι χριστιανοί δοκιμάζονται σκληρά εδώ και πολλά χρόνια από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, αλλά και τις γενικότερες συνθήκες στη Μέση Ανατολή.

Τον Πατριάρχη Αντιοχείας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου”, όπου θα παραμείνει για ολιγοήμερη ξεκούραση.

Στην Μονή της Μάκρης η γερόντισσα Μακρίνα και ολόκληρη η αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκαν με κωδωνοκρουσίες τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, ο οποίος αφού προσκύνησε την εφέστιο εικόνα της Παναγίας στο Καθολικό της Μονής, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Πολυκάρπου Ματζάρογλου, πνευματικού γέροντος του Μακαριωτάτου.

Το πρωί της Κυριακής, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, παρουσία πλήθους κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους προσκυνητές στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Πηγή: www.alexpolisonline.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ