Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:23

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απένειμε στον Πρόεδρο της Σερβίας το Μεγάλο Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Μάρκου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε χθες με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και την αδελφή Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε μια εγκάρδια και φιλική συνομιλία ο Πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε για τη μεγάλη συμβολή που προσέφερε ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατά τη δεκαετή αποστολή του για την ανάπτυξη και εδραίωση της ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των εθνών. Επισήμανε τη μεγάλη σημασία που είχε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας και τόνισε την ετοιμότητα του κράτους να υποστηρίξει την ολοκλήρωση έργων στο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Βούτσιτς με τον Μεγάλο Σταυρό των Αγίου Αποστόλου Μάρκου για τις ιδιαίτερες αξίες και φροντίδα για την αδελφή Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, της οποίας ήταν φιλοξενούμενος, καθώς και για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο ως Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς απένειμε προς τον Προκαθήμενο της Αφρικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον παράσημο της Σερβικής Δημοκρατίας, για τα πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη και ενίσχυση φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αμέσως μετά, οι δύο Προκαθήμενοι, αναχώρησαν για την ιστορική πόλη του Κράλιεβο, όπου με προεξάρχοντα τον οικείο Επίσκοπο Ζίτσης κ.Ιουστίνο, τελέστηκε επίσημη υποδοχή και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως, με την παρουσία χιλιάδων πιστών.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ & Λιουμπλιάνας Πορφύριος οι Επίσκοποι Μπάτσκας Ειρηναίος, Ζίτσης Ιουστίνος και Σβορνικίου & Τούζλας Φώτιος και ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Στέφανος. Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Πηλουσίου Νήφωνας, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ