Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:13

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο προάστιο της Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής, στο ομώνυμο προάστιο της Αττικής.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε χθες το βράδυ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, περιστοιχούμενος από πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων.

Ο κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις ιάσεις, τίς θεραπείες και τα θαύματα που ζητάμε καθημερινά από τους Αγίους, λέγοντας πως “όλα αυτά ενεργούνται μέσα από τον Θεό. Ο Χριστός επιτελεί τα θαύματα μέσω των Αγίων. Ο άνθρωπος ανά τους αιώνες αναζητά το θαύμα, μια θαυματουργική παρέμβαση στις δυσκολίες τις ζωής του. Γι αυτό και βλέπουμε τα ιερά λείψανα και περίπυστες εικόνες εκτίθονται προς προσκύνηση”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Στην ασματική ακολουθία της Αγίας, ο ποιητής αναφέρει την φράση “Χαίροις τῶν μαρτύρων ἰσοστάσιε, καὶ τῶν Ὁσίων ὁμόσκηνε”.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε πως”Η Αγία Παρασκευή και όλος ο βίος της είναι ένα θαύμα. Εφάρμοσε αυτό που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη “Ιδού, η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ’ αυτών”. Ο Υιός και Λόγος του Θεού με την Σάρκωσή του γίνεται ομόσκηνός μας. Και μας προσφέρει την δυνατότητα να συγκατοικήσουμε με τον Θεό δια του σκηνώματός Του. Αυτό έζησε και η Αγία Παρασκευή μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας και ιδιαίτερα την Θεία Ευχαριστία. Έγινε ομόσκηνος με τον Χριστό”.

Έκλεισε λέγοντας πως “αν θέλουμε να ζούμε κι εμείς καθημερινά το θαύμα στην ζωή μας, πρέπει να γίνουμε ομόσκηνοι των Αγίων και οικείοι του Θεού. Η οικειότητα του Θεού προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελούμε μέλος του σκήνους Του, του Σώματός Του, δηλαδή μέλη της Εκκλησίας”.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας πέριξ της πλατείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ