Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:20

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Νεαπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Θεσσαλονίκη πρόκειται να επισκεφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ύστερα από πρόσκληση του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην μητρόπολη της δυτικής Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29- 30 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Η συγκρότησή του αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως στο Φανάρι την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έχει προσκληθεί στη Θεσσαλονίκη τις συγκεκριμένες ημέρες προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα συμμαχικά νεκροταφεία της πόλης για την επέτειο εκατό χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις εκδηλώσεις αυτές, πληροφορίες του orthodoxia.info αναφέρουν ότι θα παραστεί και ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων προγραμματίζεται η τέλεση υπαίθριας θείας λειτουργίας στον χώρο των συμμαχικών νεκροταφείων.

Εορταστικές εκδηλώσεις στα συγκεκριμένα νεκροταφεία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου με την παρουσία του μητροπολίτη Νεαπόλεως καθώς βρίσκονται στην μητροπολιτική του περιφέρεια.

Τα συμμαχικά νεκροταφεία Ζέιτελνικ της Θεσσαλονίκης αποτελούν την μεγαλύτερη στρατιωτική νεκρόπολη της χώρας. Εκεί βρίσκονται θαμμένοι πάνω από 20.000 στρατιώτες των συμμάχων της Αντάντ που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις 2 Οκτωβρίου στην Κρήτη, για πρώτη φορά μετά την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ο κ. Βαρθολομαίος είναι προσκεκλημένος του μητροπολίτη Κισάμου για να τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης αποτελεί ίδρυμα με σημαντική δράση το οποίο ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα πενήντα χρόνια της ΟΑΚ θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, καλεσμένος του οικείου μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιου, καθώς και Προκαθήμενοι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να τελέσει τα θυρανοίξια του ιερού προσκυνηματικού ναού του οσίου Νικηφόρου του Λεπρού ο οποίος ανεγείρεται στη γενέτειρα του οσίου, στο Συρικάρι Κισάμου.

Μέχρι την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Κρήτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει στην ατζέντα του ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα όπως η συνάντησή του στο Φανάρι με τον Πατριάρχη Μόσχας (31 Αυγούστου) και η σύναξη της Ιεραρχίας του Θρόνου (1- 3 Σεπτεμβρίου).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ