Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:17

Ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος στο Ναό που εφημέρευε επί 20 έτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πρώτη θεία Λειτουργία ως Επίσκοπος τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών καί Μετεώρων κ. Θεόκλητος, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, του οποίου υπήρξε Εφημέριος και Προϊστάμενος για 20 συναπτά έτη.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη και ιερείς της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Συμπροσευχόμενος παρέστει από του ιερού βήματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο Μητροπολίτη. Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Σταγών, αναφέρθηκε με συγκίνηση στα χρόνια της διακονίας του στην ενορία και δώρησε στον Ναό ως αγαθή ανάμνηση ένα αργυρούν ιερό Ευαγγέλιο. Το Εκκλησιασ. Συμβούλιο με την σειρά του προσέφερε στον κ. Θεόκλητο μία πλήρη αρχιερατική στολή και ένα Εγκόλπιο μετά επιστηθίου Σταυρού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ερχόμενος εξ άλλης ενορίας, στην οποία λειτούργησε, ευχήθηκε για μία ακόμη φορά στον Μητροπολίτη Σταγών να έχει υγεία και ευλογημένη ποιμαντορία και παρουσίασε τον νέο Εφημέριο-Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ