Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:54

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ επισκέφθηκε τις φυλακές του Pointe-Noire

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 4η Απριλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. π.Μάξιμο Oumba, Εφημέριο του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π.Λαυρέντιο Mpinga, Εφημέριο του Ι.Ν.Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π.Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και συνεργάτες του φιλανθρωπικού έργου, επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως για να προσφέρει ικανή ποσότητα ειδών ατομικής υγιεινής και διατροφής στους τριακοσίους σαράντα επτά κρατουμένους αδελφούς. Η προσφορά αυτή ήταν προϊόν της αγάπης των ορθοδόξων πιστών των τριών Ενοριακών Κοινοτήτων της συμπρωτεύουσας, ως και της Ιεράς Μητροπόλεως, για την αγορά των προαναφερθέντων ειδών.

Αρχικώς, τον Μητροπολίτη υπεδέχθη ο αστυνομικός διοικητής κ.Florent Octave Marius Obonga, Διευθυντής των φυλακών, ο οποίος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για την έμπρακτη συμπαράστασή Της προς τους κρατουμένους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευλογία να συναντηθή για αρκετή ώρα με όλους τους εγκλείστους, άνδρες και γυναίκες, να τους μιλήσει για την Ανάσταση του Κυρίου, για την προσωπική ανάσταση εκάστου, να τους απευθύνει λόγους συμπαραστάσεως, αγάπης και σεβασμού, ως και να τους μεταφέρει τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Τέλος, ανεκοίνωσε επισήμως τον διορισμό του Διακόνου κ.Στεφάνου Anzembe, ως υπευθύνου για την έναρξη συστηματικού ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στις φυλακές του Pointe-Noire, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και εδόθη η έγγραφη άδεια των σωφρονιστικών αρχών προς τούτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ