Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:19

Ο λαμπρός εσπερινός και η λιτανεία στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου τιμάται ιδιαιτέρως στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη.

Απόψε τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού, κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη, ενώ συμπαρίσταντο ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως, κ. Ισίδωρος Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Εν συνεχεία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γραμμουστιανής και το λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα και τα δύο κειμήλια προερχόμενα από την Μητρόπολη Καστορίας που φιλοξενούνται στο Ναό, αυτές τις ημέρες.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευστράτιος Δελατόλας, ευχαρίστησε θερμά τους Αρχιερείς, αλλά και όλους τους ιερείς που προσήλθαν από δεκάδες Μητροπόλεις.

Ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν της λιτάνευσης, τον δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. , τη φιλαρμονική ορχήστρα της Αστυνομίας, τον διοικητή του Α.Τ. Πεύκης.

Το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ