Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:26

Ο εσπερινός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τους δύο Μεγάλους Θεσσαλονικείς Ισαποστόλους και Φωτιστές των Σλαύων, Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τιμά και εορτάζει κατά το διήμερο 10 και 11 Μαΐου 2018, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, μέσα από τις ποικίλες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Το εσπέρας της 10 Μαΐου ε.έ., τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στο αναστάσιμο κλίμα της περιόδου που διανύουμε, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου, ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός της εορτής των Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου και συνχοραστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του ευλαβούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, αντιπροσωπείες του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολακίου και της μαθητιώσης νεολαίας, ενώ το αναλόγιο λάμπρυνε με την παρουσία της, αποδίδοντας κατά θαυμαστό τρόπο τους προβλεπόμενους ύμνους, η Βυζαντινή Χορωδία «Θεσσαλονικείς Υμνωδοί», υπό την άριστη καθοδήγηση του Μουσικολογιωτάτου Χοράρχου κ. Ιωάννη Λιάκου, Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θεσσαλονίκης, Καθηγητού της Α.Ε.Α. Βελλάς και Διευθυντού της Βυζαντινής Σχολής της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα των δύο σήμερα τιμωμένων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κάνοντας αναφορά στο σπουδαίο και αναγνωρισμένο έως και σήμερα έργο που επιτέλεσαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, τιμώντας και δοξάζοντας μέσα από αυτό την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

Αύριο Παρασκευή 11 Μαίου 2018, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία θα λάβει χώρα η καθ΄ έτος τελούμενη Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα (Ζ΄ κατά σειρά), η οποία έχει ως κύριο θέμα «Η διαχρονική αξία του έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου», ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας εις το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της Εορτής των δύο Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ