Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:36

Ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ετελέσθη το εσπέρας πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο οποίος και ήταν γεμάτους από Πιστούς που με ευλάβεια μεγάλη έστεκαν έμπροσθεν του ανθοστόλιστου Επιταφίου, που τόσο επιμελώς στόλισαν οι Ιερείς και οι κυρίες του Ναού, ακούγοντας με ταπείνωση την συνεχή εναλλαγή στο ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων, τα οποία απέδωσαν θαυμάσια οι χορωδίες των Ιεροψαλτών.

Εν συνεχεία και με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού ξηράς, το οποίο και έφερε όπως προβλέπεται τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις πένθιμες μελωδίες της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε στην ανθοστόλιστη κεντρική πλατεία της πόλεως η συνάντηση των Επιταφίων των τριών ενοριών του Λαγκαδά, του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Παντελεήμονος.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο και συνόδευσε ευλαβικά τον Επιτάφιο, παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής της 34ης Μ/Χ. Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ