Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:19

Ο Επίσκοπος Εμιράτων σε συνέδριο για τον εξτρεμισμό στο Άμπου Ντάμπι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό την αιγίδα του Σέιχ Σαϊφ Μπιν Ζαγιέτ Αλ Νάυγιαν, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Μαρτίου στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο Αμπού Ντάμπι (ADNEC) διάσκεψη με θέμα “Ανεκτικότητα, μετριοπάθεια και διάλογος ενάντια στον εξτρεμισμό”.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν 40 εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ειρηνική συνύπαρξη και την αποδοχή του πλουραλισμού των ΗΑΕ.

Η κύρια συνεδρία ξεκίνησε από τον Σέιχ Ναχίαν Μπιν Μουμπάρακ Αλ Ναχάν, ο οποίος μίλησε για το ρόλο των ΗΑΕ ως κυρίαρχο μοντέλο στη διάδοση της ανεκτικότητας και στην προώθηση του διαλόγου.

Ο Επίσκοπος Εμιράτων Γρηγόριος συμμετείχε με ομιλία με τίτλο “Η συνύπαρξη των θρησκειών και η πορεία προς έναν ανεκτικό κόσμο”.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην επιρροή ιδεών, απόψεων και ερμηνειών από κληρικούς και μελετητές στην καθιέρωση της ανεκτικότητας ή της συνύπαρξης, τονίζοντας τη σημασία της αγάπης και της αποδοχής των άλλων και στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της μισαλλοδοξίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ