Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:55

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη μητρόπολη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην παραλία της πόλης.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων, από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Λεοντοπόλεως (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) Γαβριήλ.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Αθανάσιος Αντωνόπουλος.
Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Χρυσόστομος, έκανε αναφορά στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και τους άρχοντες, ευχόμενος να τους δοθεί φώτιση για το κάλο του τόπου και την ευημερία της πατρίδος μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η βουλευτής του Νομού Π. Κοζομπόλη, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι πρ. βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Δ. Σαμπαζιώτης, ο Υποδιοικητής της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχος Αλ. Κεφαλάς, ο Διοικητής του 9ου Σ.Π. Συνταγματάρχης Α. Κολέζας, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος Π. Μποτίνης, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αστυν. δ/ντης Χρ. Καμπίλης, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ