Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:08

Ο εορτασμός των Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο Αιγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Εορτή των Αγίων Πάντων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο κοιμητήριο Αιγίου.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, λέγοντας πως η Εκκλησία μας την τελευταία περίοδο του Πεντηκοσταρίου τιμά τους Αγίους Πάντες, τους Αγίους δηλαδή όλου του κόσμου, από την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων έως και τις σημερινές ημέρες.

«Όλους αυτούς τους Αγίους και Οσίους που μαρτύρησαν για τον Χριστό μας, τους παρακαλούμε σήμερα να προσευχηθούν για εμάς τους αμαρτωλούς. Άνθρωποι του Θεού που αγιάσθησαν και δόξασαν το όνομά Του, σήμερα τιμώνται από την Εκκλησία μας, από όλους εμάς», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τα εξής: «Βρείτε κάποιον Άγιο να τον κάνετε φίλο σας, προστάτη σας. Να του μιλάτε, ούτως ώστε να μεταφέρει εκείνος τα αιτήματά σας προς τον Θεό.

Αυτό είναι… συνταγή για μία ευτυχισμένη ζωή! Διότι όταν οι Άγιοι μάς προστατεύουν, τότε τα προβλήματά μας λύνονται, τότε η ζωή μας αλλάζει! Και ας μην ξεχνάμε πως προστάτιδά μας είναι η Παναγία Τρυπητή, η Κυρά του Αιγίου. Εύχομαι η Χάρις των Αγίων, μα πάνω απ’ όλα της Παναγίας μας, που είναι η Τιμιωτέρα των Χερουβείμ και Αγιωτέρα των Αγίων, να επισκιάζει όλους μας!».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ