Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:14

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τίμησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το μετάλλιο Α’ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, απένειμε στον Προέδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. κ. Νικόλαο Καραμούζη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Σε ομιλία του, στην διάρκεια ειδικής τελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Καραμούζη και στα τάλαντα, όπως είπε, διαθέτει «τα οποία όχι μόνο δεν έκρυψε αλλά τα αύξησε πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό έργο στο χώρο των επιστημών και της οικονομίας».
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στο αθόρυβο κοινωνικό έργο του κ. Καραμούζη και στην στήριξη που προσφέρει στο φιλανθρωπικό εργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής».

“Ο κ. Καραμούζης”, κατέληξε ο Μακαριώτατος, “κοσμεί τη χώρα διεθνώς και αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για Ελλάδα».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Προέδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. κ. Νικόλαος Καραμούζης αφιέρωσε την διάκριση στη μητέρα του και στα παιδιά του και πρόσθεσε:

«Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή. Η αναγνώριση αυτή, εκπεφρασμένη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επαυξάνει την τιμή αλλά και το αίσθημα ευθύνης όλων μας απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε συνάνθρωπο, πολίτη αυτής της χώρας, που η κρίση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και κοινωνική περιθωριοποίηση. Μέσα από τη σημερινή διάκριση, θα ήθελα να καλέσω τόσο την επιχειρηματική κοινότητα όσο και τους πολίτες , να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ουσιαστικής αρωγής, υλικής και ηθικής, των συμπολιτών μας, που πλήττονται και δοκιμάζονται από τις δυσκολίες των καιρών. Η Eurobank επιτελεί το καθήκον της στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, στοχεύοντας να συνδέσει εμπράκτως την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη, πέρα και πάνω από την υποχρέωση του κράτους και των επίσημων φορέων. Ευχαριστώ, κατέληξε ο κ. Καραμουζης, από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τη σημερινή τιμητική βράβευση και για τη δυνατότητα που μου δίνεται να στείλω ένα μήνυμα προσφοράς ελπίδας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ