Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:11

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στη Μητρόπολη Ηλείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, η εξαήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Ηλείας.

Στο πρόγραμμα του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου –που επισκέπτεται τον νομό προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού- περιλαμβάνονται επισκέψεις σε ιερούς ναούς και ιστορικές μονές.

Το απόγευμα της Τετάρτης, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., ο Μακαριώτατος χοροστάτησε μαζί με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και τον Ηλείο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Πύργο.

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος από τις 7.45 – 11.00 π.μ. συμμετείχε στην Πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, Πολιούχου της.

Μετά την Λιτανεία και τη μικρή δεξίωση του φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, τελέστηκε τρισάγιο στην Φραγκαβίλα στον τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιου, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη φιλοξενία 415 παιδιών από την Κύπρο στην Ηλεία.

Το μεσημέρι παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου από το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Πηγή: ilia24.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ