Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:00

Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγγνώμης) στη Μητρόπολη Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγγνώμης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Ομιλητής του A’ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της νηστείας και την ευεργετική της ωφέλεια στη ζωή των πιστών, μέσα από την θεόπνευστη, επίκαιρη και αυθεντική Ιερά Πατερική παράδοση, την οποία διασώζει ο Ιερός Χρυσόστομος στην Ε΄ περί Μετανοίας ομιλία του, αλλά και την υμνολογία της Εκκλησίας, της περιόδου της Τυρινής.

Ακούστε ολόκληρη την Ομιλία του π. Κωνσταντίνου εδώ.

Λίγο πριν το “Δι’ ευχών”, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Κωνσταντίνο, για όλα όσα πολύ ωραία και ωφέλιμα, μέσω της ομιλίας του, μας μετέφερε και έδωσε τις πατρικές του ευχές προς όλους, για μια πνευματική και καρποφόρα Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας, ο Επίσκοπος, οι Κληρικοί και οι λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό αγάπης και της συγχωρήσεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ