Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:39

Ομογενείς της Αυστραλίας συγκέντρωσαν χρήματα για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό ένωσαν, για μια ακόμα φορά, οι ομογενείς της Αδελαΐδας, που την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον για να συναντήσουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και τον οβολό τους το φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Θέμη, ο οποίος στα 21 του χρόνια, ασπάστηκε την ορθοδοξία αφού αποχαιρέτησε την ροκ μουσική και τον μαρξισμό και έγινε ιεραπόστολος στην Σιέρα Λεόνε.

«Πρέπει να νιώθετε τυχεροί και ευλογημένοι που όταν γυρίζετε στα σπίτια σας έχετε ένα κρεβάτι για να κοιμηθείτε, ένα πιάτο φαγητό για να τραφείτε και ένα ζευγάρι παπούτσια για να μην είστε ξυπόλυτοι, όπως τα παιδιά στην Αφρική» είπε απευθυνόμενος στους μικρούς πιστούς ο πατέρας Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, από τη Μελβούρνη, ο οποίος αποφάσισε να στραφεί στην ορθοδοξία αντικαθιστώντας την κιθάρα και την ροκ μουσική με το θείο δισκοπότηρο και τις θρησκευτικές ψαλμωδίες.

«Τα παιδιά στην Σιέρα Λεόνε δεν έχουν απολύτως τίποτα και ζητιανεύουν στους δρόμους για λίγο φαγητό ενώ πολλές φορές έρχονται στην εκκλησία για να πάρουν το γνωστό σε όλους μας αντίδωρο, ένα κομμάτι ψωμί και να ικανοποιήσουν τη πείνα τους» είπε ο πάτερ Θέμης ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην φιλανθρωπία και την ορθοδοξία και δίνει τις δικές του μάχες ενάντια στη φτώχεια, την πείνα καθώς και τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόσφατα είχαμε την ατυχία να βιώσουμε και έναν καταστροφικό κατακλυσμό που έπληξε μεγάλο μέρος της περιοχής. Φτάσαμε στο σημείο να βρίσκουμε τα πτώματα μικρών παιδιών στις όχθες του ποταμού» είπε χαρακτηριστικά ο πάτερ Θέμης, απευθυνόμενος στους 250 πιστούς ομογενείς που μέσα σε λίγη ώρα συγκέντρωσαν το συνολικό ποσό των $40,500 δολαρίων για την ενίσχυση της οργάνωσης «Παράδεισος για τα Παιδιά».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο μέσος όρος ζωής στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής είναι τα 43 χρόνια, ενώ για τους καρκινοπαθείς της Σιέρα Λεόνε δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα μέσα για χημειοθεραπείες.

«Εκτός από την προσευχή και την ενημέρωση, έχουμε μεγάλη ανάγκη από τρόφιμα, ένδυση και φάρμακα και για το λόγο αυτό βρίσκομαι και πάλι κοντά σας σήμερα και κάνω έκκληση για βοήθεια» κατέληξε ο ιεραπόστολος.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην Αδελαΐδα, ο πάτερ Θέμης είχε κατορθώσει να συλλέξει και πάλι ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των ορφανοτροφείων και νοσοκομείων της Δυτικής Αφρικής.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΪΟΥ / ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ