Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:11

Οι Κιμώλιοι τίμησαν την προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας στην Κίμωλο, στην οποία μετέβη το μεσημέρι από την ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και Ιερέων από τη Μήλο και την παρουσία του Δημάρχου Κιμώλου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπηρετούντων στο νησί Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και των πιστών Κιμωλίων, οι οποίοι, παρά την επικρατούσα κακοκαιρία προσήλθαν και κατέκλυσαν τον Ναό.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία των εορτίων λειτουργικών συνάξεων για τη ζωή μας και στο πώς η Εκκλησία ενώνει αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, η Οποία εύχεται και προσεύχεται για τους ζώντες, τους εκκλησιαζομένους, τους περιλειπομένους και τους κεκοιμημένους.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας,εγένετο η κατά το έθος λιτάνευση της αγίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας στους καθαρούς και περιποιημένους δρόμους της Κιμώλου, ενώ από τα νοικοκυρεμένα σπίτια τους οι ευσεβείς Κιμώλιοι έραιναν με άνθη και αρώματα τις ιερές Εικόνες και τους συλλιτανεύοντες, γεγονός το οποίο παρεκίνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ να τους ευχαριστήσει από καρδίας και να τους συγχαρεί για τον πολιτισμό, την ευγένεια και την προσήλωσή τους στις παραδόσεις.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε, με την παρουσία, ως και κατά τον Εσπερινό, των τα πρώτα φερόντων,των Εκπαιδευτικών και των μαθητών των Σχολείων της νήσου και των Κιμωλίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού για το έργο του, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις και τελετές, επί τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και της πολιούχου Κιμώλου Παναγίας Οδηγητρίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “… το πολυτιμώτερο από όσα υπάρχουν σήμερα μέσα στον περικαλλέστατο, απαστράπτοντα από καθαριότητα και τάξη και ευωδιάζοντα από τις οσμές των λουλουδιών Ιερό αυτό Ναό, είναι οι ψυχές σας, και ιδιαίτερα οι καθαρές, αγνές και άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, που συνεύχονται μαζί μας..” και ευχήθηκε για τις επερχόμενες εορτές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ