Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:25

Οι ακρίτες γιόρτασαν την Υπέρμαχο Στρατηγό και Ελευθερώτρια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την συρροή πλήθους πιστών στις Εκκλησίες εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την ακριτική περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Για τους ακρίτες η Παναγία είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Οδηγήτρια, η Ελευθερώτρια.

Ο οικείος Μητροπολίτης αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλεισσούς – Ορεστιάδος, έψαλε τα Εγκώμια στον Επιτάφιο της Παναγίας και ευλόγησε τους άρτους, παρουσία του Στρατηγού-Διοικητού της XVI Μεραρχίας Δημητρίου Μπονώρα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Δημητρίου Μπονώρα, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τους ευχήθηκε εορτίως συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη και το Εκκλ. Συμβούλιο για τις πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του Ναού και το θεάρεστο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Ο Σεβασμιώτατος σε Εγκύκλιο του επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σημειώνει· «Η Εκκλησία προβάλλει την Παναγία μας, ως το ιερώτατο και αγιώτατο πρόσωπο όλων των γενεών, για να τη μιμηθούμε. Είναι όλες οι γιορτές Της υπόμνηση και προτροπή έργων αγαθών, πίστεως ζώσης, αμετάθετης ελπίδος και αγάπης μητρικής προς τον Υιό και Θεό Της, αλλά και ευκαιρία σωτηρίας σε κάθε πιστό πού καταφεύγει σ᾽ Αυτήν… Το πνευματικό συμφέρον μας είναι να αξιοποιήσουμε την οικεία συγγένεια, να βρούμε τη θεϊκή καταγωγή, πού μας χάρισε δωρεάν ὁ πιο στενός συγγενής μας, ἡ Παναγία. Ας, επικαλούμεθα λοιπόν συνεχώς το Άγιο Όνομά Της, «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς». Και Εκείνη ως στοργική Μητέρα θα βρίσκει την ευκαιρία να μας έχει μέσα στη Θεομητορική αγκαλιά Της.

Ας ευχηθούμε να διαλύει τα νέφη των λυπηρών της ζωής, της απιστίας και της κακότητας, της υποτίμησης και αποϊεροποίησης του ανθρωπίνου προσώπου. Εκείνη απέδειξε με τη ζωή Της ότι μπορούμε, όχι μόνο να είμεθα συγγενείς δικοί Της και του Χριστού, αλλά και σύσσωμοι και σύναιμοι, υιοί και συγκληρονόμοι Χριστού και αιώνιας ζωής, αφού λάβαμε το ίδιο αξίωμα και την ίδια κλήση, την ίδια Χάρη, πού πρώτη Αυτή έλαβε. Ας εμπιστευθούμε τα πάντα στη Μεγάλη Μάνα, την Παναγία μας, και ας την τιμούμε σ᾽ όλη μας τη ζωή όχι μόνο με λόγια, ούτε μόνο με τη γλώσσα, “αλλ᾿ εν έργῳ και αληθείᾳ” (Α΄ Ιω. 3,18)».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ