Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:55

Νότες και Κάλαντα ήχησαν στη Σύνοδο με πρωτοβουλία του ΚΕΣΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νότες από βιολιά και κιθάρες, παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, αλλά και ευχές, που έψαλλαν και τραγούδησαν οι μικροί μαθητές του δημοτικού και των πρώτων Τάξεων του Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Γείτονα, που παρακολουθούν παράλληλα με τα μαθήματα τους και το Μουσικό Τμήματος των εκπαιδευτηρίων, πλημμύρισε το κτίριο της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι μόνο, αφού τα παιδιά μετά την Σύνοδο μετέβησαν στην Αρχιεπισκοπή και έψαλλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο.

Οι τριάντα μαθητές κι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα λίγο με τις 9.30 το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους των οποίων ηγείτο ο κ. Γιώργος Κιούσης αλλά και γονείς βρέθηκαν με τα μουσικά τους όργανα(κιθάρες & βιολιά), τα αναλογία και τις παρτιτούρες τους, στα γραφεία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Κτίριο της Ιεράς Συνόδου, με σκοπό, να ψάλλουν τα κάλαντα στον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας & Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, καθώς και στους συνεργάτες τους.

Οι φωνές των παιδιών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικού κας Δήμητρας Μανέ, μάγεψαν και συγκίνησαν για το κάλλος, το ήθος και την τάξη, τους εργαζόμενους στην Αποστολική Διακονίας αλλά και της Συνόδου, αφού οι εργαζόμενοι εκεί, δεν είναι μαθημένοι, από τέτοιου είδους ωραίες πρωτοβουλίες. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, είναι η δεύτερη φορά, που μαθητές ψάλλουν τα κάλαντα στο Συνοδικό Μέγαρο και αυτό με πρωτοβουλία του ΚΕΣΟ, όπως και η προηγούμενη.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος -και οι συνεργάτες του από τον τρίτο και τον πρώτο όροφο οι οποίοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τα παιδιά με φόντο το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, αφού άκουσαν και χειροκρότησαν αυτά- εξήγησε στα ίδια και στους δασκάλους και στους συνοδούς για το έργο, που κάνει η Αποστολική Διακονία στην χώρα και στα Έθνη και κυρίως στις χώρες της Αφρικής,. Αναφέρθηκε στο τυπογραφείο & στο Οικοτροφείο που διαθέτει για την στέγαση αλλοδαπών & Ελλήνων άπορων φοιτητών, στην Έδρα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που συντηρεί στο Πανεπιστήμιο του Βατικανού

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη εξήγησε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου, την πρόθεση της πρωτοβουλίας της, να συντονίσει την συγκεκριμένη καλλιτεχνική εορταστική δράση σε συνεργασία, με ένα τα είκοσι σχολεία, που συνεργάζεται το ΚΕΣΟ σε όλο το λεκανοπέδιο,σε ζητήματα εθελοντισμού, αρωγής και κοινωνικής στήριξης οικογενειών & ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας, ώστε οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους αφ΄ ενός να αναδείξουν τα καλλιτεχνικά χαρίσματα και δεξιότητες, που έχουν και που διδάσκονται και αφ΄ ετέρου να έρθουν σε επαφή με τα υψηλόβαθμα Τμήματα της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να γνωρίσουν από κοντά το έργο τους.

Η επίσκεψη στα Γραφεία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους μικρούς έκλεισε με ευχές και διανομές δώρων και γλυκών από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο αλλά και τον Διευθυντή Υπηρεσιών της Απ. Διακονίας Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωϊνό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΣΟ, απήθυνε ανοικτή πρόσκληση στα συγκεκριμένα παιδιά και σε όλο το σχολείο να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα κάνει το προσεχή Μάιο το ΚΕΣΟ, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας στους κήπους του Οικοτροφείου της Αγ. Βαρβάρας, οι οποίες θα συμπέσουν με τους εορτασμούς της έλευσης του σκηνώματος της Αγ. Ελένης.
Ακολούθως οι μικροί μαθητές, έψαλλαν τα κάλαντα στον Β’ όροφο της Συνόδου όπου είναι το γραφείο του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη καθώς και των λοιπών υπηρεσιών της Γραμματείας της Συνόδου.

Οι μικροί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα έψαλλαν τα κάλαντα στον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, στον A’ Γραμματέα – Πρακτικογράφο Α’ της Ιερας Συνόδου Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο και στους εργαζόμενους του ορόφου.

Ο Αρχιγραμματέας κ. Κλήμη ευχαρίστησε τα παιδιά, που του θύμισαν την εποχή, που εργαζόταν ως εκπαιδευτικός δεδομένου ότι μεταξύ, των άλλων προσόντων του είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής και είχε στο παρελθόν εργαστεί ως φιλόλογος. Εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Συνόδου και των Συνοδικών Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, εξήγησε στον Αρχιγραμματέα τα κίνητρα της, να φέρει στη Σύνοδο τους μαθητές, ώστε να έχουν εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας αυτής, ως Κεντρικής Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, να τα ανταμείψει για την εθελοντική αρωγή, που προσφέρουν στο ΚΕΣΟ τα σχολεία και να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους φύση.

Όλοι αντάλλαξαν αμοιβαίες ευχές και τα δώρα και τα παιδιά αναχώρησαν για την Αρχιεπισκοπή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ