Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:10

Νομικά θα κινηθεί ο Μητροπολίτης Κύκκου για την αποκατάσταση της αλήθειας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την νομική οδό θα ακολουθήσει ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυληρίας Νικηφόρος ο οποίος καταγγέλλει αποσπασματική και παραποιημένη διαρροή των πρακτικών της Ιεράς Συνόδου του 2015 για την υπόθεση του καθαιρεθέντα ιερέα.

Για την απόφαση του Μητροπολίτη να κινηθεί νομικά είναι ήδη ενήμερη η Ιερά Σύνοδος από χθες καθώς στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που παρέδωσε παρέθετε τα γεγονότα αλλά και την απόφαση του:«Τό κατ’ ἐμέ, ἐπειδή αἰσθάνομαι, ὅτι θίγομαι ἀπό τήν διαστροφήν τῶν θέσεών μου, ἐπί τοῦ ὑπό ἀναφοράν θέματος, ἀπό τά ἐν λόγῳ δημοσιεύματα, Σᾶς γνωρίζω, ὅτι θά κινηθῶ νομικῶς διά τήν ἀποκατάστασιν τοῦ κύρους καί τοῦ ρόλου μου, ὡς Ἐπισκόπου τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.»

Ο Μητροπολιτης Κύκκου μιλώντας στον Αντεννα ξεκαθάρισε πως αυτοί που προσπαθούν να σπιλώσουν το ονομα του δεν είναι από την Ιερά Σύνοδο. Προσθέτει ότι, από τότε είχε επισημάνει ότι οι κανονισμοί προνοούν καθαίρεση για το παράπτωμα του συγκιλισμού και ειχε ζητήσει να εξεταστούν οι κανονισμοί: «Είναι η παραποιήση και η αποσπασματική παρουσίαση που δημιουργούσε μια εικόνα πάρα πολύ εχθρική σε βαρος μου. Τον συγκιλισμό δεν τον ανέφερα αυθαίρετα αλλά μελέτησα την απόφαση του πρωτοδίκιου δικαστηρίου όπως και την απόφαση του εφετείου, εζητούσα εγώ να εφαρμοστούν οι ιεροί κανόνες και γνώριζα ότι οι ιεροί κανόνες ομιλούν για καθαίρεση όταν είναι συγκιλισμός».

Ζητά επίσης να διερευνηθεί το θέμα της διαρροής και της στρέβλωσης των πρακτικών και να ενημερωθεί η Ιερά Σύνοδος από τον Αρχιγραμματέα για το ποιοι και πότε ζήτησαν τα συγκεκριμένα πρακτικά προσκομίζοντας τις γραπτές τους αιτήσεις αλλά και να εξηγήσει πως δόθηκαν σε τρίτους χωρίς την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

Σε αντίθετη περίπτωση καθίσταται υπόλογος όπως αναφέρει στην Σύνοδο για κατάχρηση εξουσίας.

O Κύκκου Νικηφόρος ρωτήθηκε και κατά πόσο θα διεκδικήσει τον αρχιεπσκοπικό θώκο σε περίπτωση εκλογών: “Ούτε κατά διάνοια, η ηλικία αλλά και η υγεία μου”, είπε δεν του το επιτρέπουν. Επικαλέστηκε επίσης την αρνητική του, όπως τη χαρακτήρισε εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή: Ant1iwo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ