Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:40

Ναζιανζού: “Σήμερα τιμούμε τον πρώτο χριστιανό Ευρωπαίο ηγέτη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία, η περιφορά της ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Προεξήρχε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος ενώ συμμετείχε πλήθος ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και άλλων Μητροπόλεων, ενώ έδωσαν το παρόν οι Πρωτοσύγκελλοι των Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος και Μεγάρων & Σαλαμίνος π. Προκόπιος Γεωργίου.

Κατά τη λιτάνευση, πολλοί ήταν οι πιστοί που έραιναν με λουλούδια από τα μπαλκόνια τους την εικόνα. Με την επάνοδο της εικόνας στο ναό ο Επίσκοπος Ναζιανζού τόνισε ότι “σήμερα γιορτάζουμε τη μνήμη του πρώτου χριστιανού Ευρωπαίου ηγέτη, τον Μεγάλου Κωνσταντίνου, στο έργο του οποίου στηρίχθηκε όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός”.

Συνεχάρη τον πιστό λαό που συμμετείχε στην λιτάνευση και τον προϊστάμενο του ναού π. Κλήμη Φιλίππου για το πλούσιο έργο της ενορίας

Αμέσως μετά ακολούθησε τέλεση της Παράκλησης με τον κόσμο να συρρέει με αμείωτο ρυθμό να προσκυνήσει.

Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τεντόμας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ