Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:14

Νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, ο Αρχιμανδρίτης Μύρων Κτιστάκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 30ής Μαΐου 2018, αφού έκανε δεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλοχίου, κατόπιν εξέλεξε παμψηφεί, νέο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδία τον Αρχιμανδρίτη Μύρωνα Κτιστάκη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Βιογραφικό Σημείωμα Εψηφισμένου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος (Κτιστάκη)

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων (Κτιστάκης), γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1969. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στο Ηράκλειο, έλαβε το πτυχίο από το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993 και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Το 1996 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997. Το 2001 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου και εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στη Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού. Υπηρέτησε ως εφημέριος διαφόρων Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Μετοχίου Ζωοδόχου Πηγής «Ελεούσης» της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Από το έτος 2015 κατείχε τη θέση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα. Μετέσχε σε διάφορα διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες περιστάσεις και εκδηλώσεις.

Τον πολιό γέροντα Μητροπολίτη Αμφιλόχιο η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου εξέλεξε εφησυχάζοντα Μητροπολίτη υπό τον τίτλο Γάνου & Χώρας.

Ο Μητροπολίτης Γάνου & Χώρας Αμφιλόχιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ